Padomi Sēņu marinēšanai

  • Sēņu marinēšanā ir ieteicams neizmantot sēņu kātiņus, jo tie neuzsūc marinādi tik labi kā sēņu cepurītes.
  • Marinētas sēnes vēlams uzglabāt ne ilgāk kā 18 nedēļas.
  • Marinēšanai noder tādas sēnes kā rudmieses, vilnīši, bērzlapes, alksnenes, baravikas, bekas, kā arī gailenes.

Recepte sēņu marinēšanai:

Nepieciešams:
2 kg novārītu sēņu

Marinādei:
0,6 l ūdens, 1 ēdamkarote sāls, 1 ēdamkarote cukura, 8 smaržīgie pipari, 10 melnie pipari, 4 lauru lapas, 6 krustnagliņas, 2 daiviņas ķiploka, 2 sīpoli, 0,3 – 0,4 l 9% galda etiķa

Pagatavošana:
Katliņā ielej vajadzīgo ūdens daudzumu, ieliek garšvielas (piparus, lauru lapas, krustnagliņas) un vāra 5 – 8 minūtes. Beigās pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, sāli, cukuru, ķiplokus un etiķi. Atdzisušu marinādi izkāš un aukstu pārlej sēnēm.



Italiano Rustico sēņu marinādes recepte:

Sastāvdaļas: puskrūze olīveļļas, puskrūze balzametiķa, 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, 1 ēdamkarote oregano, 1 ēdamkarote pētersīļu, 1 ēdamkarote rozmarīna, 1 ēdamkarote timiāna, 1 tējkarote piparu.

Pagatavošana: Visas sastāvdaļas, izņemot olīveļļu, ieber bļodā. Maisot bļodā lēnām lej klāt olīveļļu, un samaisa visu kopā, līdz sanāk viendabīga emulsija.


Marinētu sēņu salātu recepte:

Sastāvdaļas: 1 tējkarote vīna etiķa, 1/4 tējkarotes oregano, 1/4 tējkarotes estragona, 1/8 tējkarotes sāls, 1/8 tējkarotes piparu, 2 tējkarotes olīveļļas, 1,5 krūzes svaigu sagrieztu sēņu, puskrūze uz pusēm sagrieztu ķiršu tomātu, 8 uz pusēm sagrieztas olīvas, salātlapas.

Pagatavošana: Bļodiņā ieber pirmās 5 sastāvdaļas, pielej olīveļļu, samaisa. Pievieno sēnes, tomātus, olīvas, apmaisa un uz 2 stundām ieliek ledusskapī. Servē bļodiņās, kurās ieklātas salātlapas.

Joomla SEO by MijoSEF
Loading...
Loading...
Top.LV 
eXTReMe Tracker