Mammas marinētie gurķi

Izejvielas un to daudzums
- 4 trīslitru burkas
- gurķi - tik cik salien tajās burkās, apmēram 6 kg
- ķiploks, apmēram 2 daiviņas uz burku
- dillles
- upeņu lapas
- kiršu lapas
- aveņu lapas
- mārutka sakne un ari lapa
- 1-2 lapiņas bazilika (uz vienu burku)
- 12-16 mazi tomāti, pa 3-4 uz katru burku
- kādi 10 melnie pipari un 1 lauru lapa katrā burkā


Marināde:
- litrs ūdens
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote etiķa esences
Vienai burkai vajag apmēram 1,5 l marinādes.

Pagatavošanas process:
Gurķus nomazgā un dažas stundas pamērcē aukstā udenī, nogiež galiņus un pamīšus ar lapām kārto burkās, aplej ar karstu marinādi, burkas liek katlā ar ūdeni un pasterizē apmēram 30-40 min. Aizvalcē, burkas apgāž otrādi un tur kamēr atdziest.

Joomla SEO by MijoSEF
Loading...
Loading...
Top.LV 
eXTReMe Tracker