Ābolu žāvēšanas paņēmieni

Klāt ābolu laiks. Viens no ābolu sagatavošanas veidiem lietošanai ziemā ir to žāvēšana. Piedāvājam dažus ābolu žāvēšanas variantus:

  • Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs un liek uz pannas. Uz nakti atstāj cepeškrāsnī, 50 grādu temperatūrā un no rīta ir gatavi.
  • Uzkarsē cepeškrāsni, ābolus uzliek uz pannas, izslēdz cepeškrāsni vai uzgriež minimālo karstumu, pannu liek cepeškrāsnī, bet krāsns durvīm atstāj vaļā vismaz 5 cm šķirbiņu. Pannu tur cepeškrāsnī, kamēr krāsns atdziest (ja tā izslēgta) vai žāvē 1 stundu (ja krāsns ieslēgta uz minimālo temperatūru), procedūru atkārto 3-4 reizes.
  • Ja ābolus izvēlas žāvēt apkures sezonā, tos sagriež plānās šķēlītēs un plānā kārtiņā izvieto uz pergamenta vai folijas, kuru liek uz radiatoriem uz 1-2 dienām.


Daži svarīgi fakti:

  • Ābolos esošās vielas pazemina holesterīna līmeni asinīs, regulē asinsspiedienu un uzlabo sirdsdarbību.
  • Āboli mazina pārlieku apetīti.
  • Āboli palielina organisma aizsargspēju pret dažādām slimībām.
Joomla SEO by MijoSEF
Loading...
Loading...
Top.LV 
eXTReMe Tracker